Skip to content

De er vore kammerater

Det er ikke i orden at håne arbejdere, vi selv har tilkaldt, også filippinere, understreger SIK-formanden.

I Sermitsiaq igår kunne jeg læse om filipinske arbejdere i Nuuk, som har politianmeldt en sag om afpresning. Det skal fra SIK’s side meddeles, at vi byder udenlandske arbej­de­re med arbejdstilladelse velkommen her i landet, og flere og flere udlændinge bliver medlemmer af SIK – det er vi taknemmelige for. 

Desværre er det ikke første gang vi hører om den slags i SIK. Den ledelsesmetode forsøges at blive brugt særligt af uorganiserede arbejdsgivere, som ikke er medlemmer af nogen ar­bejds­giverorganisation. I SIK har vi for eksempel en sag kørende vedrørende for vores med­lemmer fra Filippinerne, som vil blive kørt i retten. Sådanne sager er nødven­dige at køre i retten eftersom arbejdsgiverne ikke har organisereret sig og SIK dermed ikke har en overenskomst med dem. Således er det også nemmere for disse arbejdsgivere at udnytte arbejderne.

Til sidst skal vi fra SIK understrege, at det ikke er i orden at håne arbejdere. vi selv har tilkaldt. Husk på, at vi selv har tilkaldt dem, og eftersom vi selv har tilkaldt dem, skal vi bag­efter ikke håne dem. Og husk, at de er blevet tilkaldt af deres arbejdsgivere. De arbejdere, som kommer her til landet, er vores kammarater og skal hjælpe dem på alle mulige må­der, hvis de ønsker vores hjælp.

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand