Skip to content

Stjæler slik fra fattige børn op til jul

Naalakkersuisut har indført en slikafgift, og priserne er mildest talt eksploderet på slik.

Indførelse af afgifter i stedet for skatter rammer altid mere socialt skævt, og det er meget kortsigtet tænkning for at sikre et hul i den slunkne landskasse mener formand for SIK Jess G. Berthelsen, der udtaler:

”Det er dybt kritisabelt at man indfører afgifter, som rammer de borgere i samfundet, der i forvejen har lidt. At man indfører en slikafgift op til jul er jo nærmest som at stjæle slik fra fattige børn op til jul, og det burde give politikerne dårlig smag i munden.”

Jess G. Berthelsen fortsætter:

”Hvis politikerne vil have, at vi som borgere skal have tillid til dem, så vil jeg kraftigt opfordre til, at man lægger kortene på bordet frem for at indføre afgifter med tilbagevirkende kraft som en tyv om natten. Derfor var SIK også imod indførelse af afgifterne og appellerede i stedet til at man hævede skatten og lod alle holde for.”

Forbrugere og butikker hårdt ramt

Slikafgiften er blevet indført med tilbagevirkende kraft, hvilket også rammer butikkerne, som hæver priserne. Det går udover forbrugerne.

Jess G. Berthelsen fortsætter: 

”Vi kan se at nogle butikker hæver priserne på slik endnu mere end det, som afgiften lyder på, hvilket er dybt kritisabelt, og jeg mener det er grotesk, at både butikker og regering tager penge fra befolkningen i december måned for at dække over dårlige bundlinjer i deres egne budgetter.”-

SIK vil derfor kræve at få undersøgt, hvor pengene går til hver gang vores medlemmer går hen og køber en pakke karameller, en slikkepind eller chokoladebar. SIK vil også bede om at få undersøgt om slikafgiften reelt sikrer at landskassen får flere indtægter, eller om de høje prisstigninger har en adfærdsregulerende effekt, således at formålet med slikafgiften ikke engang kan opfyldes.