Skip to content

Støtteerklæring til AK

Støtteerklæring vedrørende Atorfillit Kattuffiats pressemeddelelse. Vi vil fra SIK’s side ligeledes opfordre Grønlands Selvstyre til at begynde reelle lønforhandlinger.

Forhandlingerne vedrørende løn og andre arbejdsvilkår kan ikke kaldes for overenskomstforhandlinger. 

Man har på forhånd besluttet sig for en stigning på 6% i 4 år, heraf 1% til pensionstigninger. Vores krav er mange, som indeholder forbedringer af overenskomsterne, gad vide om der overhovedet bliver midler tilbage til disse.

Det er vores opfattelse af der ikke er reelle forhandlinger fra Grønlands Selvstyres forhandlingsafdelings side. Man udstikker blot en procent og siger her er hvad I kan få, vær tilfredse, det er rigeligt. Vi blev endda truet 2 gange med ikke at udbetale reguleringerne med tilbagevirkende kraft pr. 1. april 2018, hvis ikke vi vil acceptere deres tilbud. Den trussel kunne vi selvfølgelig ikke acceptere, og derfor er der indgivet en klage til Naalakkersuisoq.

Dette er en beslutning taget af politikerne i kommunerne og i Grønlands Selvstyre. Alligevel gør de intet.

Lad være med at prøve at vaske jeres hænder ved at sige at I ikke vil blande jer i overenskomstforhandlingerne. Nej! Det er jeres beslutninger fastsættelse af rammen som er skyld i at overenskomstforhandlingerne står stille – tag ansvar og gør noget ved det nu.

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand