Skip to content

Vellykket lynaktion for at få nye medlemmer

Tillidsrepræsentanter i Ilulissat satte sig ved indgangene til tre supermarkeder og skaffede 15 nye medlemmer af SIK i løbet af halvanden time.

På deres kursus tidligere i denne måned havde tillidsrepræsentanter med tilknytning til SIK’s lokalafdeling i Ilulissat sat sig som mål at skaffe 15 nye medlemmer i byen inden slutningen af maj 2020. Så lang tid skulle de dog ikke bruge – for bare i løbet af en fastsat tid på 1 time og 30 minutter onsdag den 19. februar nåede de målet ved en kampagne ved Brugsen, Pisiffik og Super 1!

Medbringende indmeldelses-blanketter, reflekser, balloner, chokolade og informationsmateriale, havde skiftehold af veloplagte og venlige tillidsrepræsentanter sat sig ved borde ved indgangene til de tre mest besøgte dagligvarebutikker – selvfølgelig efter behørig aftale med de respektive butiksledere.

Resultatet blev 15 indmeldelser, 1 fornyelse af medlemsoplysninger og et antal indmeldelses­blan­ketter, der blev taget af interesserede. Arrangementet blev gennemført i forbindelse med en plan­mæssig mødedag for tillidsrepræsentanterne. Det var altså ikke i slutningen af måneden, hvor der plejer at være ekstra mange handlende i butikkerne. Alligevel er der tilfredshed med resul­ta­tet.

”Vi føler, at vi har gennemført en vellykket aktion, der er lidt anderledes. Dels støtter initiativet de tillidsrepræsentanter, som lige havde været på tillidsrepræsentantkursus, og dels gør det folk opmærksom på fagforbundets navn og det lokale arbejde i den forbindelse,” siger formand for SIP Ilulissat, Else Jonna Villadsen.

Nogle dage derefter var et SIK-medlem fra Ilulissat på arbejdsrejse til Upernavik. Inspireret af den gode stemning derhjemme, fortsatte han i Upernavik med sin egen hvervekampagne, og meldte en dag, at han allerede havde fået gennemført to indmeldelser, og at der var flere på vej.

Billederne: Den hurtige oplysnings- og hvervekampagne ved indgangene til tre supermarkeder i Ilulissat blev organiseret med skiftehold hvert bestående af 3 tillidsrepræsentanter. Hver ”vagt” varede 45 minutter.