Skip to content

Prisuddelinger fra Ôdâq Olsens Fond

Tre eksemplariske fagforeningsmedlemmer i SIK bliver tildelt opmuntringspriser og der bliver kåret ”Årets Lokalafdeling”.

På arbejdernes internationale kampdag uddeles der hvert år opmuntringspriser fra Ôdâq Olsens Fond til mangeårige med­lemmer af SIK, der har haft en positiv indflydelse på den grønlandske arbejderbevægelse. I dag følges denne tradition op.

Denne gang er det fagforeningsmedlemmer fra Qaqortoq, Ilulissat og Upernavik, der får denne påskønnelse:

Anthon Joseassen, Qaqortoq: Omtales som én, der i mange år har betjent sine fagforeningskammerater med respekt og ligeværd. Som bestyrelsesmedlem i arbejderforeningen QSIP ”Sinniisoq” og bestyrelsesmedlem i pensionskassen SISA er han kendt som en velforberedt deltager, der har glimt i øjet.

Judithe Maqe, Ilulissat: Siden 1970 har hun været et aktivt medlem af SIK. Kendt som en trofast medarbejder i sundhedsvæsenet i en stilling som sundhedshjælper, der klarer mange forskellige udfordringer i et virksomt og eksemplarisk arbejdsliv gennem 50 år.

Peter Petersen, Upernavik: Også kendt som en god og pålidelig medarbejder, først i sundhedsvæsenet fra 1975 til 1995, og derefter i Royal Arctic Line indtil i dag, en periode på i alt 40 år.

Til alle opmuntringspriserne følger et beløb på 5.000 kr.

”Årets Lokalafdeling” 2020

På samme måde bliver der hvert år blandt lokalafdelingerne, arbejderforeningerne, kåret en ”Årets Lokalafdeling”. Denne gang er det ASIP i Aasiaat, der får denne ære.

Og hvorfor skal ASIP være ”Årets Lokalafdeling”? Der er en række grunde:

God medlemsdækning, idet der også har været en pæn tilgang af nye medlemmer i løbet af det seneste år. God betjening af medlemmerne, herunder nogle aktivitetsfremmende tiltag. God kontakt med arbejdspladserne. Godt samarbejde med fagforbundet. Og ikke mindst: God pleje af netværket af tillidsrepræsentanter.

Alle tildelinger af opmuntringspriser og kåring af ”Årets Lokalafdeling” bliver besluttet af SIK’s hovedbestyrelse på baggrund af anbefalinger fra lokalafdelingerne.

Nærmere oplysninger om baggrunden for Ôdâq Olsens Fond – klik her.