Skip to content

En familie siger tak for en strålende ferie

Det har på flere måder hidtil været et minderigt år for Feriefondens rejsende. Og ansøgninger til ferier i 2021 er allerede ved at blive samlet op til udtrækning.

”Kære folk i SIK. Tusind tak for vores dejlige ferieophold i Qaanaaq, hvor vi fik uforglemmelige oplevelser.” Det er indledningen til et takkebrev, der blev overrakt til fagforbundet en dag i august af en familie, der var på vej hjem fra ferie i det nordligste Grønland – hjem til Qaqortoq i den sydligste region af landet.

Oprindeligt var PaornánguaK’ og Niels-David Tittussen og deres søn Simon-Peter udtrukket til en tur til Europa, da SIK’s Feriefond foretog udtrækning i august 2019 til ferierejser i 2020. Og de glædede sig meget til den kommende tur over Atlanten.

Men så kom den omsiggribende krise omkring corona-virussen. Krisen kom i vejen for al trafik ind og ud af landet. Og i slutningen af april udsendte SIK’s Feriefond en sms-besked om, at de, der har fået en rejse til Danmark, kan få ændret billetten til en rejse internt i Grønland. Langt de fleste sagde ja tak.

Familien Tittussen valgte at tage turen til Qaanaaq. Og deres forventninger blev opfyldt. De kan nu berette om masser af gode oplevelser.

Teksten i takkekortet, som familien afleverede til SIK’s sekretariat i Nuuk, indeholder også lovord og gode ønsker om fagforbundet SIK: ”Gid SIK fortsat bestå, bedste ønsker om resultater og fortsat godt arbejde, hurra hurra hurra.” Og efterskrift: ”Hvem anden kan gøre det for os?” (frit oversat fra grønlandsk mundheld, familien bruger og som bruges til at udtrykke taknemmelighed over hvad en anden har gjort for én).

Ansøgningsfristen til ferieåret 2021 sluttede her til 1. august. Ansøgningsblanketterne er ved at blive talt op og sorteret. Udtrækningen sker mandag den 24. august. Og så vil det være spændende at se, hvordan udsigterne vil være for rejselivet i det kommende år.

Paornánguaq, Simon-Peter og Niels-David på vej hjem til Qaqortoq efter en oplevelsesrig ferie i Qaanaaq.