Skip to content

Til minde om Ane Skifte

En af frontkæmperne i arbejderbevægelsen, medlem og formand i bestyrelsen i SIK’s lokalafdeling i Maniitsoq, og hovedbestyrelsesmedlem og hovedsekretær i SIK gennem mange år, Ane Skifte, er afgået ved døden torsdag den 5. august 2021.

Ane Skifte har altid været en fortaler for bedre vilkår for arbejderne. Og hun havde gjort en forbilledlig indsats for, at den lokalafdeling af fagforbundet, hun var med til at bestyre, fungerede på en god måde med en sikker økonomi. Hun lagde stor vægt på, at arbejderkollegernes kontingenter til fagforeningen blev brugt rigtigt til at fremme arbejdernes interesser.

Mens hun var hovedsekretær i fagforbundet var hun en aktiv deltager i overenskomstforhandlinger med det formål at forbedre lønmontagernes levevilkår. I en periode, hvor SIK’s økonomi var kommet i en skrøbelig tilstand, var hun med til at gøre organisationen stærkere ved at sætte skik på dens økonomi. 

I sin tid som hovedsekretær i SIK deltog hun i øvrigt i arbejdet for at etablere pensionskassen SISA.

Et af Ane Skiftes kendetegn var stædighed og målbevidst indsats helt til stregen, når det gælder ønsket om, at virksomhederne behandler deres medarbejdere godt og respektfuldt.

Ane Skifte blev begravet søndag den 8. august 2021.

Æret være Ane Skiftes minde.

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand