Skip to content

209 familier udtrukket til ferierejser i 2024

Fra lodtrækningen den 24. oktober 2024. Som sædvanlig skete det under deltagelse af tillidsrepræsentanter og en dommer. Fra venstre: Nuka Enoksen (tillidsrepræsentant), Virna Kromann (kredsdommer), Inge Lennert (tillidsrepræsentant), Aviaq Petersen (fra SIK’s sekretariat) og Dorthea Josefsen (feriefondens sekretær).

Sidste fredag fik 209 familier langs kysten sms med et glædeligt budskab. De er af SIK’s feriefond blevet udtrukket til en ferierejse i 2024.

Faktisk er der tre forskellige sms’er, der bliver sendt ud til de i alt 1.855, der har indsendt ansøgning om at være med i lodtrækningen af de eftertragtede rejser for lønmodtagere med SIK-overenskomst.

Den anden sms er til dem, der er med i lodtrækningen, men som desværre ikke bliver udtrukket. De får en venlig hilsen med en påmindelse om, at de er velkomne til at søge igen næste år.

Den tredje sms er til de ansøgere, som ikke har opfyldt en eller flere forudsætninger, der er for at komme med i lodtrækningen. De får i samme sms en link til SIK’s hjemmeside, hvor reglerne for SIK Feriefonds Lodtrækningsrejser er beskrevet nærmere.

Historisk lodtrækning

Sidste år var der 509 familier, der blev udtrukket. I år er der som nævnt kun under halvdelen. Forklaringen er, at en stor del af de lønmodtagere, der arbejder jævnfør en SIK-overenskomst, ikke længere kan være med i de traditionelle lodtrækninger. Efter de nye overenskomster får de fra 1. april 2024 ganske enkelt ret til arbejdsgiverbetalte ferierejser hvert andet år – og derfor selvfølgelig ikke kan søge lodtrækningsrejser samtidig.

Det er således et historisk år for SIK Feriefond. Nu opererer fonden med to slags ferierejser – de traditionelle, som man kan opnå, når man bliver udtrukket ved en lodtrækning, og så de i SIK-sammenhæng nye ferierejser, som bestemte faggrupper har fået ret til at blive tildelt hvert andet år fra næste år. Disse faggrupper er:

  • Handel- og kontoransatte (HK’ere) i Selvstyret, kommunerne og de statslige arbejdspladser
  • Barne-, socio- og socialmedhjælpere
  • Sundhedshjælpere
  • Tolke og oversættere

SIK forbereder nu en nærmere information til de nævnte faggrupper med vejledning til indskrivning til en ferierejse i den kategori.