Skip to content

Sygedagpenge og arbejdsløshedsstøtte kan fås samtidigt

Mange er ikke rigtigt klar over, hvordan mulighederne for sygedagpenge og arbejdsmarkedsydelser kan bruges. SIK er derfor i gang med et informationstiltag på Facebook.

Ved du godt, at du som offentlig ansat har ret til både sygedagpenge (102 kr. om dagen) og arbejdsløshedsstøtte (90 procent af mindstelønnen)?

Sygedagpenge (”Løn under sygdom”):

Hvis du er ansat i henhold til overenskomsten mellem SIK og de offentlige arbejdsgivere (det vil sige Selvstyret, kommunerne og den danske stat) for timelønnede faglærte og ikke-faglærte arbejdere har du ret sygedagpenge:

  • Via din arbejdsgiver har du ret til at få udbetalt 102 kr. pr. dag i sygedagpenge, hvis du er offentligt ansat og som ikke på anden måde er sikret løn under sygdom. Husk, at du skal anmode om dagpenge på grund af sygdom senest 9 dage efter sygdommens indtræden til arbejdsgiveren.

Blanket til anmodning om sygedagpenge (hentes fra SIK’s hjemmeside her): 
Anmodning om sygedagpenge

Nærmere oplysninger kan læses her i overenskomsten: 
Overenskomst om løn under sygdom

Hvis du er privat ansat med overenskomst, er det anderledes vilkår. For nærmere information, læs de enkelte overenskomster i SIK’s hjemmeside, her:
Overenskomster

Arbejdsmarkedsydelse (”arbejdsløshedsstøtte”):

Samtidig med ovennævnte sygedagpenge har du OGSÅ ret til at få arbejdsmarkedsydelse fra kommunen, hvis du er syg.

  • Timesatsen for arbejdsmarkedsydelsen er 90 % af mindstelønnen for en ikke-faglært arbejder efter overenskomst mellem SIK og de offentlige arbejdsgivere.

For at læse mere om hvordan du gør, klik på linket her som fører til oplysninger i Sullissivik.gl:

Arbejdsmarkedsydelser