Skip to content

Tag ansvar og gør noget!

Efter at overenskomstforhandlingerne mellem de offentlige arbejdsgivere og SIK nu har trukket i langdrag, kan det konstateres, at Selvstyret og kommunerne er helt ligeglade med deres medarbejdere – det kan man kun sige, når de tilbyder en forhøjelse på ikke mere end 92 øre pr. time for en faglært medarbejder.

Landets økonomi kan for tiden vurderes at være inde i en god tilstand. Denne positive udvikling er ikke mindst skabt af medarbejderne. Og derfor er det svært at forstå, hvorfor de skal negligeres i den grad, som tilfældet er.

Nu har vi fundet ud af at indførelse af beskæftigelsesfradrag ikke er lige om hjørnet. Og hvorfor ikke bruge de midler, der hermed er hensat, til nødvendig forbedring af medarbejdernes indkomster?

For SIK’s medlemmer virker det ligefrem grotesk, at man taler om – og er på vej til at igangsætte – lufthavnsprojekter for 3 milliarder kroner, men samtidig ikke har i sinde at unde arbejderne bare en lille del af disse midler.

I øvrigt råber alle op, når der skal være valg og udsender det budskab, at brugere af SIK-overenskomster får for lidt i løn. Hvor er disse politikere henne? Er vi endnu engang bare valgflæsk? måske har de igen allerede glemt os.

Man kan spørge storkommunerne, Grønlands største arbejdsgivere, om det virkelig passer, at deres værdsættelse af deres medarbejdere er så ringe, så de kun vil give 92 øre mere i timeløn for faglært arbejdskraft.

De nuværende lønninger for brugere af SIK’s overenskomster kan slet ikke følge med i de daglige udgifter. Det er kommunerne og Selvstyret godt klare over. Og alligevel vil de ikke gøre noget. Så, politikere, lad vær med at vaske jeres hænder og sige, at I ikke vil blande jer i forhandlingerne. Det er jo de rammer, I har fastsat, som har blokeret for overenskomst­forhandlingerne – tag ansvar og gå til værks.

Med venlig hilsen

Jess G. Berthelsen
Formand for SIK