Skip to content

Tilbud om hotelovernatninger for feriefonds-rejsende

Muligheden gælder for både dem, der er blevet udtrukket til en Danmarksrejse, men som tager imod tilbud om en rejse herhjemme i stedet for, og for dem, der er blevet udtrukket til en rejse i Grønland.

Corona-krisen har med sine rejsebegrænsninger og lukninger vendt op og ned på mange planer – og så i forbindelse med de ferierejser, som SIK’s Feriefond har udtrukket til hundredevis af familier for 2020.

Alle, der er blevet udtrukket til en feriefrirejse til Danmark har således fået tilbud om i stedet at få en feriefrirejse til en destination i Grønland her i løbet af året.

Tilbuddet er blevet meddelt til de berørte pr. sms. Og SIK er i fuld gang med at bestille billetter til de personer, der har taget imod tilbuddet.

Mens dette står på, har Naalakkersuisut og de faglige organisationer (herun­der SIK) – for at støtte turist- og hotelbranchen, der er hårdt ramt af corona-krisen – indgået en aftale, der går ud på, at for feriefrirejser afviklet i 2020, kan hotelovernatninger på rejse­destinationen i Grønland dækkes inden for en beløbsgrænse.

Med andre ord kan en person, der har fået en ferierejse til et rejsemål i Grønland få betalt hotelovernatninger, inden for en beløbsgrænse, der svarer til differencen på billetudgiften til en normalbillet til København i forhold til billetprisen til destinationen i Grønland.

SIK’s Feriefond vil på den baggrund tilbyde både dem, der oprindeligt er blevet udtrukket til en rejse til Danmark, men har fået ændret billetterne til et rejsemål i Grønland, og dem, der er blevet udtrukket til et rejsemål i Grønland, hotelovernatninger ud fra følgende retningslinier:

  • Såfremt den samlede billetudgift for rejsen i Grønland – der skal foretages efter den 18. maj –  er mindre end den samlede billetudgift ville være for en normalrejse til København, kan Feriefonden betale for overnatninger på hotel m.v. i Grønland – svarende til differencen.
  • Ovennævnte betyder, at såfremt billetten til destinationen i Grønland er dyrere end normalbilletten til København, kan Feriefonden ikke betale for hotelovernatninger.
  • SIK har beregnet hvad en standardbillet til København koster fra hver enkelt by for en voksen/barn. Denne oversigt anvendes til beregning af hvor mange overnatninger Feriefonden kan betale for til hver enkelt rejsende.
  • Feriefonden kan kun bestille overnatninger på lokaliteter/overnatningssteder som har et cvr. nr. (virksomhedsregistret).
  • Det er Feriefonden, der afgør hvor der bestilles overnatninger. Ønsker til overnatningssted fra den rejsende, skal dog så vidt muligt imødekommes.
  • Alle rejsende, der opfylder betingelserne for, at Feriefonden kan betale deres overnatninger, skal have orientering/tilbud om muligheden for, at Feriefonden kan betale for overnatninger. SIK’s sekretariat skal derfor telefonisk spørge hver enkelt rejsende om man ønsker, at Feriefonden skal bestille/betale hotelovernatninger m.v. på feriedestinationen i Grønland. Tilbuddet skal også gives telefonisk til dem, der allerede har fået tilsendt deres ændrede billetter.

Klik her for at læse pressemeddelelsen fra Selvstyret den 18. maj 2020 med overskriften ”Skattefrie feriefrirejser omfatter nu også hotelovernatninger”.