Skip to content

Når de vil gøre 34 af vore medlemmer arbejdsløse kan de bare ændre bekendtgørelsen om returemballage

Udtalelse: Det er slet ikke så indlysende, hvad der ligger til grund for overvejelserne om at ændre Selvstyrets bekendtgørelse nr. 16 af 25. oktober 2019. Det er den bekendtgørelse, der indeholder bestemmelser om returemballage på øl og sodavand. Er det mon fordi, at enkelte mennesker absolut skal tilfredsstilles i deres trang til bestemte drikkevarer i dåser og glasflasker, som de ikke kan købe her i landet?

I bekræftende fald skal Inatsisartut og landsstyret bare sige det højt: At de vil lukke Nuuk Imeq.

Sagt på en anden måde kan de bare ændre bekendtgørelsen, når de gerne vil gøre 34 SIK-medlemmer, ansat i Nuuk Imeq, arbejdsløse. Der er i hvert fald omkring 50 medarbejdere beskæftiget i sodavandsfabrikken og øltapperiet, og de er sikre skatteydere til Selvstyret og kommunen.

Derfor skal der lyde en stærk opfordring fra SIK til medlemmer af Inatsisartut og Naalakkersuisut om at tænke sig om.

Der er jo ingen tvivl om, at Nuuk Imeq umuligt kan konkurrere med de store bryggerier, der er aktive i det internationale marked på området.

Alle vi, der bor her i landet, bør være interesseret i Nuuk Imeqs fortsatte eksistens. Fabrikken beskæftiger mindst 50 medarbejdere, og den giver da også sidebeskæftigelse til andre virksomheder i byen.

Jess G. Berthelsen
Formand for SIK