Skip to content

Kviktest rammer hårdt på vores medlemmers hårdttjente penge

Hvornår bliver der uddelt gratis kviktest?

Det er på tide at Naalakkersuisut fortæller om deres planer. Har de planer at vi får flokimmunitet? Hvis det er det de planlægger, så må de melde klart ud nu.

I Nuuk koster en kviktest 50 kroner idag. Det er sikkert dyrere andre steder i kysten. Og alle de kviktests vil blive dyrt for en familie på flere. Det ser jo ud til at hvis er blevet syg, så må man teste sig selv flere gange indtil det viser positivtest.

Hvis det drejer sig om en famlie på fire, vil det koste 200 kr. for at blive kviktestet bare een gang. Jeg kan forestille mig at man sandsynligvis for at spare disse penge undgår at købe kviktest og smittespredningen vil gå endnu hurtigere. Vores medlemmer har ikke råd til at blive ved med at købe kviktests.

Derfor må Naalakkersuisut hurtigst muligt lave en ordning, hvor gratis kviktest bliver uddelt, hvis ikke vores medlemmers levevilkår skal forringes.

Eller også kan vores medlemmer for at spare penge vælge at sige deres kviktest er positiv, selvom de ikke har købt og derfor må pcr-testes.

Derfor gentager jeg, er det Naalakkersuisuts målsætning at opnå flokimmunitet? Det vil vi godt vide nu. Fordi hvis det er målet, hvorfor skal vores medlemmer så købe de skide kviktest?

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand