Skip to content

Nuuk Imeq lukker

35 medarbejdere vil stå uden arbejde bare på grund af at skide dåser nu skal på markedet her i landet. Derudover vil man også miste 4,2 mio. kroner skatteindtægter.

For det første står vi i SIK uforstående over at der sælges forskellige drikkevarer på dåse i mange butikker; det viste sig at være ulovligt. Hvis politikerne siger de ikke har kendskab til dette, må de være meget blinde; de kan ses overalt. Det er utroligt ingen har foretaget sig noget, velvidende at det er ulovligt.

I SIK mener vi at der må stilles nogen spørgsmål om, hvad formålet er med at begynde at bruge dåser her i landet. Er formålet lavere priser på det vi drikker ? eller er der nogen som ønsker at drikke helt andre øltyper ?

Vores medlemmer er specialiserede i denne type bryggeriarbejde med mange års erfaring. Vi mener deres ekspertise er bevaringsværdigt, fordi når Nuuk Imeq bliver lukket, så går deres viden tabt med et fingerknips og det kan ikke længere bruges her i landet.

Derfor er det ønskeligt at få at vide hvorfor man vil overgå til dåser her i landet – med 35 arbejdere som ofre og miste skatteindtægter, ikke mindst vil Kommuneqarfik Sermersooq miste overskudsandel. Derfor mener vi at det skal vurderes grundigt om man virkelig vil afskaffe forbud mod drikkevarer på dåser her i landet.

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand