Skip to content

Ny pjece for tillidsrepræsentanter

”Til tillidsrepræsentanter” er titlen på en ny pjece fra SIK. Den er udformet som et brev med information, råd og tilskyndelser til de tillidsvalgte.

Året 2020 kommer i SIK-sammenhæng til at få en del præg af temaet ”den vigtige rolle som tillidsrepræsentant”. Det første konkrete udspil i den forbindelse er udgivelse af en ny pjece med titlen ”Til tillidsrepræsentanter” – en 10-siders publikation med information, råd og tilskyndelser til tillidsvalgte blandt ansatte, der er ansat i henhold til SIK-overenskomster.

Formand Jess G. Berthelsen har skrevet forordet til pjecen, der henvender sig til alle tillidsrepræsentanter, både de nyvalgte og de erfarne.

Pjecen er ved at blive sendt ud i papirudgave til alle lokalafdelinger, som bedes at dele den ud til målgruppen. Men den sendes også ud elektronisk, så man selv kan skrive den ud efter behov. Den kan også hentes her fra SIK’s hjemmeside.

Næste træk på tillidsrepræsentant-området er en videospot med titlen ”At være tillidsrepræsentant”, som ventes at blive lagt ud på SIK’s hjemmeside og Facebook i februar. Hovedbudskabet i videoen – hvor SIK’s næstformand Ludvig Larsen er blandt de optrædende – bliver, at der er bedre samarbejde og bedre tryghed i en arbejdsplads, når der er en tillidsrepræsentant.

Temaet med at styrke netværket af tillidsvalgte vil da også indgå i programmet for mødet i SIK’s Repræsentantskab i slutningen af marts.

Der er 321 tillidsrepræsentanter på SIK’s overenskomstområder i hele landet. Men der er plads til mange flere, da det ifølge overenskomsten om tillidsrepræsentanter kan vælges én, når der er fem medarbejdere med SIK-overenskomst på en arbejdsplads. Og muligheden er ikke fuldt udnyttet.

Klik på billedet for at hente pjecen “Til tillidsrepræsentanter”