Skip to content

Repræsentantskabsmødet holdes alligevel

Der er sendt en mødeindkaldelse til Repræsentantskabet den 10. december 2020. Mødet sker via videolink.

Årets Repræsentantskabsmøde i SIK, der er blevet udsat to gange siden marts på grund af corona, holdes alligevel. Det bliver torsdag den 10. december 2020, og mødet holdes via telefon/videolink fra seks lokaliteter, spredt over alle landsdele.

SIK’s Repræsentantskab holdes årligt med delegerede fra hver af fagforbundets lokalafdelinger. I år skulle det være i Nuuk, det blev holdt.

Men corona-krisen med de restriktioner, den har ført med sig på mødeaktiviteter, har tvunget SIK til at tænke alternativt.

Efter et par udsættelser er det nu planen, at Repræsentantskabsmødet gennemføres ikke bare et sted, men følgende seks steder, der bliver forbundet med hinanden over telefonnettet og over den internetbaserede videolink:

Qaqortoq: Her sidder delegerede fra Kommune Kujalleq sammen (fra lokalafdelinger i Nanortalik, Alluitsup Paa, Narsaq og Qaqortoq.

Nuuk: Delegerede fra Kommuneqarfik Sermersooq (fra lokalafdelinger i Nuuk, Paamiut og Qeqertarsuatsiaat) og hovedbestyrelsen sidder sammen. Og det er også herfra, at mødet bliver styret.

Tasiilaq: Her sidder en delegeret fra lokalafdelingen dér.

Kangerlussuaq: Delegerede fra Qeqqata Kommunia sidder her sammen (fra lokalafdelinger i Sisimiut, Maniitsoq, Kangaamiut og Kangerlussuaq).

Aasiaat: Delegerede fra Kommune Qeqertalik sidder sammen (fra lokalafdelinger i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit, Kangaatsiaq og Aasiaat).

Ilulissat: Her sidder delegerede fra Avannaata Kommunia sammen (fra lokalafdelinger i Qaanaaq, Upernavik, Uummannaq, Ikerasak og Ilulissat).

Vigtigt med en god forberedelse

Selve dagen den 10. december 2020 er ved at blive planlagt med et formiddagsprogram – et seminar med et oplæg om SIK’s fremtidige struktur. Og eftermiddagen gennemføres med den formelle dags­orden for Repræsentantskabsmødet med hovedbestyrelsens beretning, forslag fra lokalafdelingerne m.v.

Men der lægges op til, at Repræsentantskabsmødets program som helhed allerede starter dagen før, nemlig den 9. december, hvor alle delegerede vil være ankommet til de seks byer. Dér skal de hver for sig holde forberedelsesmøde, hvor de danner sig overblik over de emner, der vil blive behandlet på telefon/video-plenum den 10. december.

God forberedelse vil nemlig være afgørende for en tilfredsstillende gennemførelse af Repræsentantskabsmøde i en form, der ikke har været prøvet før i organisationens historie.