Skip to content

SIK har haft en god dialog med borgerne i Qaqortoq og Narsaq

SIK’s næstformand og en konsulent i fagforbundets sekretariat er netop kommet hjem fra en tur til Sydgrønland, hvor der blev holdt gode møder og dialoger med folk og arbejdspladser. Læs her deres rejserapport.

På baggrund af hovedbestyrelsens beslutning tog SIK’s næstformand Ludvig Larsen samt konsulent Inge Marie Rosing fra SIK’s Oplysnings- og Uddannelsesfond til Sydgrønland i dagene 11. februar – 19. februar 2021. Destinationerne var Nanortalik, Qaqortoq og Narsaq. Men grund af vejret nåede man desværre ikke Nanortalik.

Formålet med rejsen var at afholde møder med lokalafdelingernes bestyrelser og styrke dem i deres daglige arbejde, at besøge virksomhederne for at afholde oplysningskampagne om SIK samt afholde borgermøder.

Det må understreges, at formålet med rejsen blev en succes. Der blev besøgt en del virksomheder i Qaqortoq og Narsaq. Vi konstaterer, at ansatte på SIK’s overenskomster, medlemmer og mellemledere har brug for at vide mere om overenskomsterne og hvilken fordele der er ved at være medlem og hvilken fonde SIK har og hvad fordelen er ved disse fonde.

Der var en god dialog på disse møder. Blandt emner var forståelse af overenskomster, hvor vigtigt det er at vide hvilken overenskomst man er ansat under, hvilken fordele der er ved at være medlem, hvilken metode der anvendes ved lodtrækning til feriefonden, hvilken kriterier der er ved ansøgning til socialfonden.Møde med de ansatte i slagteriet Neqi A/S i Narsaq.

Næstformand i SIK, Ludvig Larsen, i samtale med ansatte i alderdomshjemmet “Luuikasik” i Narsaq. Yderst til højre er formanden for SIK’s lokalafdeling i Narsaq, Mattaaraq Egede.

 

Formålet med rejsen var også at skaffe flere tillidsrepræsentanter, for at styrke samarbejdet med ledelsen på den pågældende arbejdsplads og for at styrke samarbejdet mellem kollegaerne.

Formålet var også at få flere medlemmer til SIK. Vi fik en del nye tillidsrepræsentanter samt en del nye medlemmer under turen, da de kan se hvilken fordele der er ved at have en tillidsrepræsentant og være medlem af SIK. Alle dem vi mødte var utrolig glade for at vi kom og holdt kampagne på denne måde.

Hos SIK bemærker vi, at medlemmer ønsker at styrke solidaritetsfølelsen i SIK, for sammen bliver vi jo stærkere.

SIK planlægger flere rejser i den kommende tid. Vi planlægger således besøg til Nanortalik, Sisimiut, Ittoqqortoormiit samt Qaanaaq. Og SIK vil senere på året evaluere om man vil fortsætte med sådanne tiltag til næste år.