Skip to content

SIK holder sin 23. kongres

Lønmodtagerorganisationen SIK holder sin ordinære kongres den 2. og 3. september 2021 på Hotel Arctic i Ilulissat. Det bliver således den 23. kongres i fagforbundets 65-årige historie (Grønlands Arbejder Sammenslutning, GAS, der senere blev til SIK, blev stiftet i juli 1956).

Den meste af den pågældende uge er faktisk programlagt i forbindelse med, at de delegerede fra fagforbundets 20 lokalafdelinger opholder sig i Ilulissat. Der bliver nemlig holdt kurser og seminarer i dagene før selve kongressen torsdag og fredag. 

Temaet i kongressen bliver ”Sammen er vi stærkere!”. Således bliver der i seminarerne fokus på yderligere styrkelse af den faglige organisation. Det handler blandt andet om samarbejdet mellem de forskellige enheder i organisationen og om muligheder for forbedringer i tillidsrepræsentanternes virke.

Kongressens første dag, torsdag den 2. september, starter på traditionel vis med faneoptog og gudstjeneste. Optoget starter kl. 8.40 fra pladsen foran ”World of Greenland” (overfor ”Brædtet”). Optoget går op igennem midtbyen, forbi Pisiffik, og ned til Naalakkatta Illua på Mathias Storchip Aqqutaa, hvor gudstjenesten holdes.

Dagsordenen for kongressen indeholder bl. a. hovedbestyrelsens beretning og økonomien i de fire år siden sidste kongres (i 2017). Og så er valg af formand og hovedbestyrelse med i dagsordenen ifølge vedtægterne.

Der er planlagt en bogudgivelse i relation til SIK’s historie med et eftermiddagsarrangement dagen før kongressens start.

SIK har bestemt, at kun fuldt corona-vaccinerede kan deltage på kongressen. Dette af hensyn til, at kongressen foregår på en sikker og tryg måde.