Skip to content

Stop snakken og gør noget!

Det ser sort ud for arbejdernes lønforhold i dag.

Arbejderne anses for at værdiløse og som intet af de offentlige virksomheder og kommunerne.

Så meget regner man dem ikke for noget at tilbyde dem lønstigning på 1 krone. Selv en offentlig ejet virksomhed som KNI ringeagter sine ansatte ligeså meget ved ikke at tilbyde rimelig lønforhøjelse, selvom de glædestrålende og højlydt, så alle kan høre, råber op om, hvor meget overskud de har – et overskud, som arbejderne har skabt ved hårdt arbejde.

På den anden side har man råd til at bygge kæmpe lufthavne for milliarder af kroner. Man mener, at vi alle vil få det bedre, når lufthavnene udvides. Hvem vil få det bedre, dem fra Qaanaaq? Aasiaat? Sisimiut? Tasiilaq?

Hallo! Hvem skal bruge disse kæmpe lufthavne? Vores medlemmer har i dag ikke råd til at benytte sig af disse kæmpe lufthavne, ork nej, de har ikke engang råd til at flyve med den alt for lille løn de har.

De vil ikke give vores medlemmer rimelig lønforhøjelse, men på den anden side forhøjer de uden at blinke de offentlige virksomheders bestyrelsers løn ved det mindste pib.

Hvor er befolkningens værdighed i denne sammenhæng?

Til hverdag hører vi deres snak om, hvor dårligt vores børn har det og at vi bør forbedre deres forhold. I bund og grund er vi enige i dette, men så må vi spørge om børnene skal arbejde for at forbedre forholdene for dem selv? Hvis børnenes forhold skal blive bedre, hvad tænker politikerne så på? Skal børnene nu til at have løn eller hvad?

Nej! Hvis forholdene for børnene skal forbedres, så må forholdene for forældrene blive bedre først, det vil sige forældrenes købekraft må og skal blive bedre, hvis forholdene for børnene skal blive bedre.

GE råber så meget op om at børnenes forhold her i landet må og skal blive bedre, uddannelserne skal blive bedre. Men det er dem selv som giver de laveste lønninger her i landet. Stop så denne snak, GE’s bestyrelse, og i stedet gør noget for at forholdene for børnene bliver bedre, ved at tilbyde rimelig lønforhøjelse ved de kommende overenskomstforhandlinger. På den måde vil de være med til at gøre forholdene bedre for rigtig mange familier, og forældrene vil få kræfter til at støtte op om deres børns skolegang.

Kammerater, så er det nok med jeres tålmodighed her i landet. Vi skal rejse os med henblik på at forbedre vores daglige forhold.

Sisimiut, 22. januar 2019
Jess G. Berthelsen
Kattuffiup siulittaasua