Skip to content

Gør noget ved forholdene for unge under uddannelse der bor til leje gennem INI A/S

Udtalelse: Det som eleverne oplever, er overhovedet ikke bedre, som også opleves af mange arbejdere.

Lad os bare tage det som sker i Sydgrønland som et eksempel, der har en elev fået tildelt en bolig hvor huslejen er højere end indtægten. Det overhovedet ikke på sin plads! Vi har fremsat dette til Naalakkersuisoq for Uddannelse ved at holde møde med ham, men hvad er resultatet? Selvfølgelig sker der ikke noget. Vi snakker og snakker om at vi skal tage en uddannelse, men hvis man ikke gør noget for fremtiden, vil dem der søger en uddannelse blive færre og færre!

Lad os se på lønnen, der er ikke gjort noget som helst i mange, mange år. Men i disse år, der er gået, er fødevarepriserne, huslejen og mange andre ting steget og steget. Så må vi spørge, hvis vores fremtid skal være lys, hvor får vi så de faglærte fra som man regner med? 

Unge arbejdere oplever de nøjagtig de samme forhold, man vil ikke forhøje deres timeløn udover 2 kr., selv mange ting er blevet dyrere. Når vi ser på Kommune Qeqertalik, hvis man bor i en af kommunens lejligheder, så er huslejen på 4.700,00 kr., så bliver huslejen forhøjet med 470,00 kr. Hvor skal de få pengene fra? Hvad skal de leve af? 

Man må mindst se på unge arbejderes og elevernes forhold, hvis vil skal opleve en lysere fremtid.

Med venlig hilsen 
Formand for SIK Ungdom 
Peter B. Mølgaard
+299 22 21 38