Skip to content

Uværdige boligforhold for de studerende

Gennemgribende undersøgelse af kollegieforhold er nødvendig, hvis uddannelsesniveauet skal højnes i fremtiden. Udtalelse fra SIK Ungdom.

Når vi tænker på uddannelse i Grønland er der forskel på de vilkår der er for de studerende, kollegieforholdene ude på kysten følger ikke længere med tiden, ovenikøbet kan det nævnes, at der er utilfredsstillende forhold og kan være sundhedsskadelige.

Jeg mener, at man bør undersøge kollegieforholdene fyldestgørende, idet jeg mener det vil være med til at gøre uddannelsesniveauet mere effektiv ude i fremtiden.

2 SIK Ungdom bestyrelsesmedlemmer har været på besøg hos SPS Ilulissat i august, hvor flere af de studerende har klaget over deres vilkår og bedt om hjælp til at gøre noget ved det. Nogle af kollegieværelserne er i så dårlig stand, eks. med meget slidte senge, hvor fjeder er fremstående, nogle senge total ubrugelige, nogle studerende sover endda på sofaer, idet de ikke kan benytte de senge der er til rådighed. Studerende skal have et hjem hvor de kan føle sig trygge, ikke et hjem hvor de føler sig utrygge.

Alt der er slidte senge og ubrugelige senge er nødt til at blive ordnet hurtigst muligt! Hvis vi tænker på dem der har børne med, så er det slet ikke sundhedsmæssigt forsvarligt for dem.


Kontakt:
SIK Ungdom
Formand: Jens Ole Næsgaard Madsen
Email: inuusuttut@sik.gl
Mobil: +299 23 81 63