Skip to content

Valgflæsk for bestemte faggrupper

Inuit Ataqatigiits valgkampagne lægger op til splittelse af arbejdere og hele samfundet.

Det er splittelse af arbejdere og hele samfundet at sige styrkelse af børnefamilier, men kammeratligt giver pædagogerne lønforhøjelse alene, som det er tilfældet i Inuit Ataqatigiits valgkampagne – og betegne pædagogerne som de mest hårdtarbejdende i samfundet, når vores medlemmer er dem, som arbejder endnu hårdere. 

I, vores kammerater pædagoger, som arbejder i børnehaverne, her er jeres lønforhøjelse og jer SIK’ere som også arbejder i børnehaver, I får intet! Nu må vi stille os selv det spørgsmål, om vores land skal ledes af et parti, hvis arbejdsmetode er forskelsbehandling.

Vi i SIK mener, at politikernes opfattelse af sig selv som offentlige arbejdsgivere og bruge lønforhøjelser fra Landskassen til bestemte faggrupper alene som valgflæsk bør stoppes. Det kan ikke være rigtigt, at befolkningens penge skal bruges til forskelsbehandling i løn og dermed til splittelse blandt arbejderne.

Børnenes problemer vil næppe blive løst alene ved at give pædagogerne lønforhøjelse. Men hvis børnenes vilkår og pædagogernes vilkår skal forbedres. må medlemmernes daglige vilkår forbedres.

Under SIK’s folkemøde Qassimiuaarneq i 2016 udtalte Inuit Ataqatigiits formand, at lønnen for SIK-ansatte var alt alt for lav. Mon hun allerede har glemt alt om dette? Eller er det bare tomme ord uden hold i virkeligheden? Det er de selvsamme folk, som nu lover lønforhøjelser til pædagogerne.

Jess G. Berthelsen
Forbundsformand